مطلب فوق را خواندم شکرخدا در شهرستان کهگیلویه ما چنین مشکلاتی که برخی دوستان عنوان کردن رو اصلا نداریم و خبرنگاران واقعی و زحمتکش مشخص هستند چون انجمن خبرنگاران سالهاست که بناشده و خود انجمن پایش میکند، البته در طی یکی دوسال اخیر بیضابطه تعدادی خبرنگار اضافه شدند که بحمدلله آنها هم در مسیر فعالیت قرار گرفتند…
مینو آریانفر
کلاهبرداران رسانه ای و خبرنگارنما ها ، فعالان خبر را، به کنج انزوا کشانده اند!
پیک ملت، مینو آریانفر: نبود نظارت برفضای رسانه ای کهگیلویه وبویراحمد، شناسنامه دار نبودن خبرنگاران واقعی و فعال ، ورود افراد غیرحرفه ای و یا فرصت طلب به حوزه رسانه بدون از عبور از فیلتر و یا گزینشی ، انبوهی از فیک نیوزها و صدور مجوز سایت های مختلف بدون ، در نظر گرفتن تخصص
پیک ملت، مینو آریانفر:
نبود نظارت برفضای رسانه ای کهگیلویه وبویراحمد، شناسنامه دار نبودن خبرنگاران واقعی و فعال ، ورود افراد غیرحرفه ای و یا فرصت طلب به حوزه رسانه بدون از عبور از فیلتر و یا گزینشی ، انبوهی از فیک نیوزها و صدور مجوز سایت های مختلف بدون ، در نظر گرفتن تخصص ، تعهد ، تجربه و سابقه کاری قابل قبول فضای رسانه این استان را به سمت پیشه های کوچه بازاری کشانده است. به طوری که خبرنگاران واقعی را بی انگیزه ، دلسرد و به انزوا کشانده است.
چشم و هم چشمی در راه اندازی کسب و کار معضلی است، که گریبان گیر این استان است به فرض مثال اینکه اگر یک نفر غذا خوری و بیرون بر , سوپر مارکت ، پارچه فروشی و…….. راه اندازی کرد و کسب و کارش رضایت بخش بود ، کل کسبه تغییر شغل می دهند و یا افراد بیکاری که به دنبال شغلند اقدام به راه اندازی همان کسب وکار می کنند ، و متاسفانه این چشم و هم چشمی گریبان گیر جو رسانه استان نیز شده است، دقیقا همان حکایت بیرون بر و سوپر مارکت های سرکوچه و….. را دارد .
اینکه هر شخصی بخواهد شغل سوم یا چهارمی انتخاب کند و یا از سر بیکاری شغلی پیدا کند فورا به این فضا وارد می شود و دکان بقالی راه اندازی می کند، آنچه که کاملا نمایان است ، و جای تعجب هم نیست ، ادغام انواع صنف با صنف خبرنگاری است، بسیاری از پیشه وران بازاری شغل دوم و سوم خودشان را خبرنگاری انتخاب می کنند.
و این است ، حکایت کار خبر و رسانه در استان که همان حکایت بقالی سر کوچه است ، رسالت و قداست رسانه وقتی خدشه دار شد ، که هرکسی از راه رسید خود را خبرنگار نامید، بی اعتمادی مردم و مسئولین به رسانه ها زمانی کلید خورد که خبرنگار نماها و فیک نیوزها ظهور پیداکردند تا فرصت ها را از خبرنگاران مطالبه گر بگیرند.
خبرنگارنما ها و یا کلاهبرداران رسانه ای که نام خبرنگار را ابزاری برای رسیدن به اهداف شخصی، اقتصادی و مهمتر از همه سیاسی قرار داده اند، این افراد دغدغهشان رسانه و مردم و آگاهی بخشی به جامعه نیست و فقط میخواهند از این راه اسمی برای مقاصد خود به دست آورده و به آبونانی برسند. افرادی که نه ویژگی خبرنگاری نه مهارت کافی را دارند ونه در طول سال یک خبر تولیدی تاثیر گزار دارند و تنها از این عنوان برای پیشبرد امور خود استفاده میکنند .
خبرنگار کیست؟ رسالتش، چیست؟ اصلا خبرنگار واقعی چه کسی است ، اینها سوالاتی است که در فضای رسانه ای استان سالهاست که بی پاسخ مانده است .
اما آن مسئله ای که امروز باعث دلواپسی و دلزدگی و بی رغبتی بسیاری از خبرنگاران فعال و دست به قلم ، نابسامانی در حوزه رسانه استان و نگرانی از سرنوشت و آینده خود با وجود رسانه های بی هویت و بی تجربه و بدون تخصص و در واقع تیتر نقطه ای که بدون از داشتن کوچکترین اطلاع وآگاهی از ابتدایی ترین اصول خبر نویسی به نام خبر نگار به این حوزه ورود و با اعتماد به نفس بالایی سکان رسانه استان را به دست گرفته ، تاجایی که کارکرد مثبت رسانه های مطرح را هم زیر سوال برده ، و خبرنگارانی که به خاطر دیده نشدن و نرسیدن به حق و حقوق واقعی خود ، ناخواسته از مسیر اطلاع رسانی و کار حرفه ای خود خارج می شوند.
خبرنگار نماهایی ،که اغلب با حضوردر جلسات و پرسیدن سوالات حاشیه ای آنقدر حضور خود را پر رنگ و زرق و برق جلوه می دهند ، که در این میان رسانه ها ی حرفه ای و دارای صلاحیت نامشان در میان این هیاهو و زیاده روی ها گم می شود، و باعث می شود که اعتبار و جایگاه لازم را نداشته باشند، در نتیجه عواقب آن گریبانگیر فضای رسانه واینکه روزانه شاهد انبوهی از کارهای رفع تکلیفی وبی کیفیت و در این حوزه هستیم.
اما اینکه گردانندگان واقعی رسانه ها چه کسانی باید باشند ، موضوع و چالشی است که طی سالهای اخیر با سردرگمی ها و ناهنجاری های بسیاری مواجه شده است.
مدیران روابط عمومی ادارات و نهادها درواقع به عنوان منابع خبری نقش مهمی را ایفا میکنند ، متاسفانه به دلیل ترس از عواقب احتمالی عدم دعوت از همه خبرنگاران در جلسات و نشست های خبری و یا باهماهنگی با خود این افراد و با آگاهی به این موضوع، بدون تحقیق و تجسس و عدم شناخت خبرنگار واقعی از این افراد آنها را به جلسات دعوت و خبرنگاران واقعی در این میان از قلم می افتند، به طوری که در بیشتر نشست ها از خبرنگاران واقعی هیچ اثری نیست و نشست ها هیج خروجی رضایتخبش و مناسبی ندارند .
در تقویم سال یک روز به نام خبرنگار نامگذاری شده ۱۷مرداد ، به همین بهانه و در آستانه روز خبرنگار به نیابت از خبرنگاران و اهالی قلم و رسانه استان پای درد و دل چند نفر از خبرنگاران فعال نشستیم که البته قبل از آن به سراغ رئیس خانه مطبوعات استان رفتیم تا از برنامه های آتی این خانه برای رسانه استان بیشتر بدانیم :
بنده معتقدم یکى از دلایل دلمردگى و بى انگیزگى خبرنگاران، دیده نشدن است/ مهمترین معضلات حوزه ى رسانه مجوز هاى فله اى است
وکیلی رئیس خانه مطبوعات استان می گوید: آسیب شناسی شرایط حال حاضر رسانه ساعت ها زمان مى برد،به طور کلى سیاست هاى غلط مسئولین ، رسانه هاى بى انگیزه و فرسوده که از پیشرفت تکنولوژى عقب ماندند و جامعه اى که تبدیل به شهروند خبرنگار شده است ،رسانه ها را از حلقه اطلاع رسانى خارج کرده است .
امین وکیلی اظهار داشت : وضعیت امروز رسانه حاصل زنجیره اى از اتفاقات نامیمونى است که در حوزه ى رسانه و سیاست هاى فرهنگى مسئولین رخ داده است. رشد قارچ گونه و نا متوازن رسانه ها ، عدم درک درست از رسالت و کارکرد واقعى رسانه ، عدم سواد رسانه اى مسئولین و حتى روابط عمومى ها و با کمال تاسف بخشى از خبرنگاران ، ظهور شبکه هاى اجتماعى ،رویگردانى از مطالعه ، مشکلات اقتصادى جامعه خبرى و مجموعه اى از عوامل ریز و درشت رسانه را به این جایگاه رسانده است . ما باید از خودمان شروع کنیم .
وی افزود: جامعه خبرى نیاز بازسازى دارد ، خبرنگار نیازمند مطالعه، بروزرسانى اطلاعات و حرکت با علم روز ارتباطات است .نحوه ارتباط با مخاطب تغییر کرده امروز به لطف شبکه هاى اجتماعى ما بازخورد یک مطلب را مى توانیم خیلى سریع از مخاطب بگیریم .اما متاسفانه خبرنگاران استان از این امکان بهره کافى را نمى برند . البته ناگفته نماند نه فقط استان که در کشور نیز وضع بر همین منوال است .ما چه بخواهیم و چه نخواهیم شرایط اطلاع رسانى دچار تحول شده و ناچاریم به این تحول تن دهیم . براى مثال اتفاقى که در دوران شیوع کرونا در حوزه خبر رخ داد استفاده رسانه ها از امکانات اینستا گرام براى مصاحبه و ارائه گزارش زنده بود.
وکیلی بیان داشت : متاسفانه با وجود تعداد بیشمار رسانه ها تنها یک رسانه در استان از لایو اینستا گرام استفاده کرد.این یعنى نیازمند بازنگرى در نحوه فعالیت هستیم .اگر نگاه مسئولین به رسانه یک نگاه ابزاریست مقصررسانه هایى هستند که این ذهنیت را ایجاد کرده اند . اگر مدیران امروز خود را مقید به پاسخ انتقادات رسانه نمى دانند مقصر ما هستیم . طبیعى است که مدیر از رسانه و خبرنگارى که مشى انتقادى دارد دورى کند و ارتباط خود را با رسانه هاى رپورتاژ محور قوى مى کند.این خبرنگار هست که باید با سماجت و جسارت سوژه را تا به سرانجام رسیدن پیگیرى کند و مدیر را وادار به پاسخ کند.فرآیند اعطاى مجوز به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامى است و خانه مطبوعات دخل و تصرفى در این فرایند ندارد .وظایف خانه مطبوعات تعریف شده و در راستاى رفع مشکلات صنفى خبرنگاران و رسانه ها گام بر مى دارد .
رئیس خانه مطبوعات استان افزود: اساس نامه خانه مطبوعات شاخص هایى را جهت عضو گیرى مشخص کرده است که ما طبق همین شاخص ها عضو گیرى مى کنیم .در حال حاضر ملاک عمل اساسنامه خانه مطبوعات است .به نظر بنده یکى از مهمترین معضلات حوزه ى رسانه مجوز هاى فله اى است که بدون در نظر گرفتن پتانسیل و ظرفیت هاى جمعیتى ، اقتصادى و جغرافیایى استان داده شده است . این موضوع بارها به مسئولین منتقل شده است .
(اما برنامه خانه مطبوعات در خصوص ساماندهى خبرنگاران )
وکیلی در پایان گفت : بنده معتقدم یکى از دلایل دلمردگى و بى انگیزگى خبرنگاران، دیده نشدن است .خبرنگار با تلاش و انرژى فراوان و وقتى که مى گذارد سوژه یابى مى کند و گزارشی را اماده مى کند اما بازخورد مناسبى دریافت نمى کند این موضوع خبرنگار را به مرور زمان بى انگیزه مى کند . تشویق و دیده شدن و معرفى این خبرنگاران به جامعه راهگشاست . برنامه اصلى ما در این زمینه اجراى جشنواره هاى منظم استانى و منطقه او و ایجاد دبیرخانه دائمى جشنواره رسانه در استان است .جزئیات این طرح به زودى به اطلاع خبرنگاران مى رسد .البته این امر نیازمند همکارى و همراهى مسئولین محترم و صد البته رسانه ها است .با اجراى این طرح و اجراى کلاس هاى آموزشى، تشخیص سره از ناسره آسان مى شود.و آرام آرام آنها که به قول شما اشتباهى وارد عرصه رسانه شده اند به حاشیه رانده مى شوند.
جولان پرینتر نیوز ها در کهگیلویه و بویراحمد/ زخم عمیق رسانه شناسی در روابط عمومی ها
پژمان امیدی خبرنگار فعال خبرگزاری مهر وضعیت رسانه استان را به درد ی بی درمان تشبیه کرد که به زخم عمیق تبدیل شده است و گفت : رسانه در دنیای امروز حرفه ای گری در نگاه را طلب می کند، از سویی تعاملات خبری شکل گرفته با کارکرد اداری محور در این چارچوب با بسط در محوریت روابط عمومی ها و رسانه ها خود می تواند آبستن توسعه خبری یا صرفا نگاه به رزومه سازی خنثی با کپی پیست های عملکردی باشد.
موضوعی که در راستی آزمایی می تواند عملکرد های بسیاری از دستگاه ها را متفاوت از آنچه در رزومه ها است، به تصویر بکشد. چالشی که سال ها به عنوان دردی درمان نیافته بر پیکره خبری کهگیلویه و بویراحمد سایه افکنده با تلفیق عدم حرفه ای گری و ریتم آماتوریک رسانه در استان به یک زخم عمیق تبدیل شده است.
امیدی با ابراز تاسف از عدم شناخت حوزه روابط عمومی ها از کارکرد واقعی رسانه گفت : بخشی به ضعف خود مجموعه ها و بخشی به نوع نگاه مدیریت ها به کارکرد رسانه برمی گردد.این چرخه مهم اگر در بخش های مختلف خود با نگاه درست پیوند نخورد، خروجی آن سایت های های متعدد کپی پیستی، عملکرد محور و با نگاهی بلندگویی در جامعه خواهد بود.آسیبی که خبرنگاران واقعی را به دلیل گزندگی حرفه ای و مستند محور آنها به حاشیه رانده و سایت های پرینتری را شکل می دهد.
امیدی افزود: سایت هایی که به نام رسانه، اما بدون کارکرد حرفه ای طراحی می شوند تا فریاد یک مطلب خام و گاها تریبون پاسخ به یک گزارش واقعی باشند. موضوع آزار دهنده تر این مبحث، حمله به سایر خبرنگاران از طریق همین ابزار است. ترور شخصیتی و عدم شناخت از بار حقوقی جملات صدها بار از خروجی این نوع مدل از فعالیت بر بستر مجازی دیده شده است.
خبرنگار خبرگزاری مهر بیان کرد : رشد قارچ گونه سایت ها بارها با کلید واژه بدون مجوز مطرح شده، اما آسیب زا تر از این موضوع نوع کارکردهای این ابزار در قالب و کالبد رسانه است. اوج جولان این پرینتر نیوزها در مرداد ماه بوده که اغلب با ترکیب عدم تشخیص برخی روابط عمومی دستگاه ها نسبت به رسانه و کارکرد واقعی آن و نگاه و میل خود روابط عمومی به ساختار غیر گزنده و ایستای رسانه به نقطه بحران خود می رسد.نقطه ای که رسانه واقعی با همه توان، پتانسیل و عملکرد حتی نیمه حرفه ای خود و با همه نقد هایی که به آن وارد است، جایی در این قالب های آگاهی بخشی نخواهد داشت.
زنجیره توسعه رسانه ای به شکل کمی که بازی برد برد را دنبال می کرد، امروز به یک چالش آسیب زا تبدیل شده است و واقعیت امروز رسانه در کهگیلویه و بویراحمد این مهم را می رساند که باید بارها و بارها سواد رسانه را تمرین و تجویز کنیم تا با الگوهای غیر کپی از این واژه به یک ثبات رفتاری با کارکرد خروجی محور در باب رسانه برسیم.
شهروند خبرنگاران پا را از حریم خود فراتر نهاده اند
پدرام ئیلانی ، روزنامه نگاری که معتقد است به خاطر وضعیت نابسامان رسانه انگیزه ای برای ادامه کار ندارد گفت : به یاری رسانه ها جهان به وسعت دهکده ای است که اطلاعات با سرعتی باورنکردنی در آن قابل مخابره هستند، اما اینکه چه اطلاعاتی دارای اهمیت کارکردی در راستای اعتلای توسعه، حقوق شهروندی و ارزش خبری هستند، مبحثی است که در کشور تاحدی مورد توجه قرار نمی گیرد و در استان ما نیز به گونه ای غم انگیز به انزوا کشیده شده است.
به ندرت گزارش هایی از توسعه زیرساختی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی منتشر می شود و در مقابل تا دلتان بخواهد خبرهای فاقد اهمیتی همچون یک هم استانی مدیر شد، منصوب شد و عزل شد، افتتاحیه فلان دکان و یا اخباری که تنها در حوزه روابط عمومی سازمان ها دارای ارزش می باشند منتشر می شود.
ئیلانی با بیان اینکه همگان گمان می کنند که خبرنگار و روزنامه نگار هستند، ادامه داد: اگرچه اکنون به یاری فضای مجازی تحت وب و شبکه های اجتماعی، هر شهروند می تواند یک خبرنگار باشد اما خبرنگارانی که از اصول و قواعد حرفه ای و اخلاقی خبر چیزی نمی دانند.
وی ادامه می دهد: متاسفانه بسیاری از این شهروند خبرنگاران پا را از حریم خود فراتر گذاشته و به عرصه خبر و رسانه حرفه ای ورود کرده اند و عرصه رسانه را با مشکلات جدی فراوانی مواجه ساخته اند.
این روزنامه نگار تصریح کرد: آنها نه خبر را می فهمند و نه اهمیت خبر را و عرصه خبر و رسانه را تنها به چشم بنگاه معاملاتی می بینند .
وی می افزاید: این افراد بیش از آنکه تولید محتوای خبری داشته باشند، های و هوی میکنند و در نوشتن یک انشای ساده نیز عاجز و ناتوانند، آنها از حوزه های مختلف سازمانی و وظایف سازمان ها در مقابل شهروندان بی اطلاع هستند و قدرت سوال کردن و به چالش کشیدن مدیران را ندارند و هرگز نمی توانند از حقوق شهروندان به عنوان یک خبرنگار و روزنامه نگار دفاع کنند. این روزنامه نگار گفت: بسیاری از خبرنگاران در جلسات به چاپلوسی و خودشیرینی برای مدیران می پردازند و به عنوان فرموده نویسان مسئولان لباس خبرنگاری بر تن کرده اند!
ئیلانی می گوید: متاسفانه این خبرنگارنماها ، جز چاپلوسی و مجیزگویی مدیران، تشویش اذهان عمومی و ارسال اخبار فاقد اهمیت، کارکرد مفیدی ندارند و بیشتر با ارسال پیام های تبریک و تسلیت اشخاص حقیقی و حقوقی و همچنین کپی برداری ناشیانه از محتوای تولیدی دیگران و روابط عمومی ها به حیات خود در این عرصه ادامه می دهند.
این روزنامه نگار در پایان با ابراز تاسف از وضعیت موجود در عرصه رسانه، گفت: اگر خبرنگاری اینگونه است، باید فاتحه خبرنگاران و رسانه های حرف را خواند و باید بگویم که همه آن عزیزانی که اهل سخن چینی و نقل اخبار محله ها و خیابان ها هستند و شب و روز به دنبال اخبار جدید از پسر و دختر همسایه، فلانی چه مدل خودرویی و با چه مبلغی خریداری کرده است، فلانی چه رنگ لباسی می پوشد و با دوستانش چگونه معاشرت می کند، از همه آنهایی که خود را خبرنگار معرفی می کنند، خبرنگار تر هست، زیرا که خبرنگاران نیز همچون آن عزیزان به اخبار فاقد اهمیت کارکردی و اغلب به دور از صحت و دقت می پردازند!
امیدوارم اتفاقی بیفتد که حال و هوای رسانه استان را خوب کند / رسانه به سمت استیجاری می رود
مرضیه دادگر خبرنگار روزنامه ابتکار جنوب که بیشتر به گزارشات تحلیلی می پردازد سفره دلش را بازکرد و بیان داشت: امسال پنجمین سالی است که توی عرصه خبر فعالیت میکنم، پنج سالی که برایم سرشار از تجربه ویادگیری بوده و باعث شده تا روزبه روز به کار وهدفم علاقمندتر بشوم، ولی با همه اینها فضای رسانه ای استان طی این مدت هیچ وقت اونطور که باید وشاید برایم رضایت بخش نبوده، چون توی این همه سالها دیدم کسانی وارد این مسیر شدن که ازهیچ فیلتری عبور نکردن وصرفا خواستن خبرنگار بشن تا یا پیگیر و دنبال مطالبات ومنافع شخیصشون باشن یا عامل ایجاد و فعالیت رسانه ای بشن که به زودی عنوان استیجاری بودن رو یدک میکشه.
دادگر گفت : حالا توی این فضایی که هیچ ضابطه ای برای ورود افراد وجود ندارد وبدون هیچ پایشی میشن خبرنگار،اون خبرنگارایی که بار اصلی اطلاع رسانی وآگاهی بخشی رو دوششونه دلزده ودلسرد می شوند چون تفاوتی نمی بینن،چون میدونن ومیبینن فضای رسانه ای داره به چه سمت وسویی حرکت می کنه وباعث می شود تر وخشک باهم بسوزد و دیگه حرفه خبرنگاری وخبرنگار اون اعتبار وجایگاه لازم رو نداشته باشد.
با همه اینها بازم امیدوارم امسال یه اتفاق خوب بیفته ،اتفاقی که حال وهوای فضای رسانه ای استان وخبرنگارای واقعی رو خوب کنه وبهشون یادآوری کنه جایگاهشون همیشه قابل ستایش واهمیته.
خبرنگارنماها آبروی خبرنگاران را میبرند
عیسی فتحی خبرنگار فعال و سردبیر خبرگزاری ایسنا ( خبرگزاری دانشجویان ایران ) نیز از وضعیت موجودگلایه مند است واینطور گفت : خبرنگارنماها آبروی خبرنگاران را میبرند. خبرنگار یا شبه خبرنگار؛ از دور شاید تفاوت چندانی با هم نداشته باشند، اما در جشنوارهها و نشستهای خبری تفاوتشان بسیار به چشم میآید و گاهی حتی توی ذوق میزند. تعدادشان روز به روز زیادتر میشود؛ به طوری که خبرنگاران اصلی را منزوی کردهاند.
فتحی افزود : معمولاً در نشستهای خبری و جشنوارهها حاضر میشوند، یا قربان صدقه میروند، یا دعوا میکنند. برایشان پوشش اخبار چندان مهم نیست و صرف حضور کفایت میکند؛ به طور کلی هم حفظ وجهه رسانه و خبرنگاران برایشان چندان اهمیتی ندارد.اغلب خبرنگارنماها کارت خبرنگاری در جیب دارند که وقتی کنکاش میکنیم متوجه میشویم که یا اصلاً چنان نشریه یا رسانهای وجود خارجی ندارد یا وجود دارد، اما آنقدر کماهمیت و گمنام است که هیچکس آن را نمیشناسد.
این خبرنگار با سابقه خبرگزاری ایسنا تصرح کرد : این باعث شرمساری است که برخی از مدیران روابطعمومی برای آنکه با تعداد بیشتری از خبرنگاران ارتباط داشته باشند، آن نشست خبری را داغ و مهم جلوه دهند و بدون کنترل، هرکسی را به جای خبرنگار در جلسه مطبوعاتی خود راه دهند؛ حال آنکه این مشکل که متاسفانه آبروی خبرنگاران واقعی را میبرد با یک تلفن به رسانهی مربوطه حل میشود؛ به طوری که وقتی مدیر روابطعمومی با درایت و تدبیر خود با دبیر یا سردبیر رسانه تماس بگیرد و اعلام کند که برای نشست خبری فلان روز لازم است که خبرنگار محترم آن رسانه دعوت شود و اسامی خبرنگاران در دست مسئول تشریفات آن سازمان باشد، آن وقت تنها خبرنگارانی که دعوت شدهاند به آن جلسهی مطبوعاتی، راه خواهند یافت.
ساماندهی این وضعیت صرفا از عهده وزارت ارشاد برمی آید ،بهتر است خبرنگاران در خانه مطبوعات پایش شوند
صادق الهی رئیس هیات مدیره خانه مطبوعات : بجایی رسیدیم که درصد قابل توجهی از افراد جامعه خودشون رو خبرنگار می دانند ،دیگر هیچ کس به تولید محتوا و نوشتن خبر توسط خبرنگار کاری ندارد ، الان به هر لینک پراکنی خبرنگار نام می دهند .
خیلی از افرادی که خودشون رو خبرنگار می نامند بیشتر بخاطر پیش برد کار شخصی و حزبی در سامانه ارشاد برای خبرنگار ثبت نام کردند ، هستند افرادی که در محیط اداری کار خودش با مدیر به مشکل بر می خورد و یا اینکه خواسته ای از مدیر داره فورا با راه اندازی یه سایت و تعریف و تمجید از مدیر مربوطه به خواسته خودش می رسد .
رسانه در استان ما شده محل پاچه خواری و باج بگیری ، مدیران هیچ شناختی از خبرنگاران دلسوخته این حوزه ندارند، خبرنگارانی هستند که بخاطر یه نشست خبری ، با لگدمال کردن شان و جایگاه خبرنگار به مدیران روابط عمومی التماس می کنند ، دلالی بین مردم و رسانه ، اخذ حواله های مختلف از جمله آرد از مدیران از جمله کارهای ضد اخلاقی است که طی سالیان اخیر بین برخی از خبرنگاران مد شده است .
خانه مطبوعات در استان ها هیچ نقشی در این لجام گسیختگی ندارد ، قانونی است که در وزارت ارشاد تدوین شده و برای خانه مطبووعات ارسال می شود که خانه مطبوعات در استان ناگزیر به اجرای قانون اعلام ده است ..
گاهی اوقات خود بنده که به سختی یک رسانه را می چرخانم به این فکر می کنم مگر می شود یک شخص چطور می تونه برا ۴ سایت و ۴ روزنامه خبر و گزارش تهیه کند .
ساماندهی این وضعیت صرفا از عهده وزارت ارشاد برمیاید ،بهتر است خبرنگاران در خانه مطبوعات پایش شوند .
ورود افراد متعدد به این حوزه باعث شده تعداد خبرنگاران زیاد شود اوضاع رسانه لجام گسیخته شده هیچ ارگان و مدیری بهای پوست پیاز به رسانه نمی دهد هر شخصی دوست و فامیلش را معرفی می کند که در خانه مطبوعات عضو شود، کیفیت را باید اصل قرار بدیم
رسانه ای هست که روزانه دو خبر تولیدی خودش ندارد اما میخواد ۵ خبرنگار معرفی کند، به نظر من باید فکری به حال این اوضاع کرد و با رایزینی از طرف مسئولین در تهران قوانین سخت گیرانه تری لحاظ شود.
مهمترین معضل رسانه های ما تملق و فردگرایی است
رضا صادقی خبرنگار روزنامه روزنما هم که از حال ناخوش رسانه و مطبوعات استان گلایه مند بود اظهار داشت : در سالهای اخیر شاهد ورود افرادی به فضای رسانهای استان بودهایم که بدون هیچ تجربه و دانش رسانهای هم اکنون مشغول فعالیت هستند که صرف نظر از تنزل محتوای مطالب رسانه مانع ورود افراد صاحب نظر به این عرصه شدهاند.
مهمترین معضل رسانه های ما تملق و فردگرایی است رسانه هایی که با تغییر دولت ها و مدیران می لرزند و جایگاه خود را فراموش می کنند.
وی گفت : نداشتن سواد رسانه ای از مهمترین مشکلات برخی خبرنگاران استان است که دلیل اصلی آن عدم آموزش صحیح از سوی متولیان میتواند باشد، افراد چسبیده به رسانه از دیگر مشکلات فضای رسانه ای استان هستند که با ایجاد رابطه با برخی روابط عمومی ها و با دریافت مبالغ ناچیز صدمات جبران ناپذیری به اصحاب واقعی رسانه وارد کرده اند و موجب بی انگیزگی و سرخوردگی خبرنگاران واقعی شده اند.
صادقی از جمله معضلات روزنامه ها را توزیع نا عادلانه آگهی های دولتی در بین روزنامه های کشوری و محلی استان دانست و بیان داشت : ورود نامیمون دلالان آگهی و برخی روابط عمومی ها که متاسفانه روابط خصوصی شده اند از معضلات اصلی روزنامه های سراسری و استانی است ، نظارت و ورود دستگاه های متولی امر اعم از ارشاد و سازمان بازرسی و حتی دستگاه قضایی می تواند جلوی این نابسامانی را بگیرد و نوید روزهای بهتر برای فضای رسانه ای استان باشد.
سایت نویسانی که شب می نویسند و صبح علی الطلوع تکذیب می کنند
یکی از پیشکسوتان رسانه و فعال حوزه اجتماعی در نقد رسانه استان گفت : حال و روز این روزهای رسانه های استان بویژه سایت های محلی شدیدا ناخوش احوال و عمیقا زکام زده و بعضا چیمان زده واخیرا هم کرونا زده شده اند، قلم هایی که هرکدام وامدارجریانی خاص و باندهای شب نامه نویس شده اند.
محمد فرزامی بیان داشت : تیترنویسانی که دنباله رو ، و سرمشق بگیر افراد شبه سیاسی شده اند. سایت نویسانی که شب می نویسند و صبح علی الطلوع تکذیب می کنند. وکی بود نوشت من نبودم را ازبرشده و به خیال خود درمیدان بزن مشق رزم می نویسندامامشق بزم دیگران رامی نویسند. و ازهمه مهمتر دراین فضای مه الودبده بستان های خبری مبنی برنگو تا نگویم و یا ننویس تاننویسم خودنمایی می کند.
این فعال حوزه اجتماعی و رسانه افزود: متاسفانه فضابه قدری الوده وسمی و پلشت گردیده که هرفرد ، مثلا و شایدسیاسی فرد و افرادی را به دنبال خود جل و ماتوروشال و قطارکرده که من می گویم وشمابنویسید .
این است واقعیت بخشی ازفضای رسانه های این دیارهمیشه محروم.
برچسب ها :پیک ملت - ، خبرنگار نماها ، رسانه کهگیلویه وبویراحمد ، روز خبرنگار ، کلاهبرداران رسانه ای
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1