هشدار مدیر کل راه و شهرسازی به مردم و بنگاه ها ی مشاور املاک

پیک ملت؛ مدیر کل راه و شهرسازی در آستانه شهریور ماه و فصل نقل و انتقال مستاجران به مردم و بنگاه هاجهت آشنایی با حق و حقوق خود و رعایت انصاف در تعیین نرخ رهن و اجاره بها، هشدار داد   به گزارش پیک ملت،  محمد راستا گفت: در بازرسی ها مشاهده می شود که

کد خبر : 43924
تاریخ انتشار : یکشنبه ۲۸ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۸:۲۰
هشدار مدیر کل راه و شهرسازی به مردم و بنگاه ها ی مشاور املاک

پیک ملت؛ مدیر کل راه و شهرسازی در آستانه شهریور ماه و فصل نقل و انتقال مستاجران به مردم و بنگاه هاجهت آشنایی با حق و حقوق خود و رعایت انصاف در تعیین نرخ رهن و اجاره بها، هشدار داد

 

به گزارش پیک ملت،  محمد راستا گفت: در بازرسی ها مشاهده می شود که تعدادی از بنگاههای مشاور املا ک نسبت به موارد قانونی اطلاع کاملی ندارند و یا مردم به حقوق قانونی خود در این حوزه آگاهی ندارند، لذا لازم است موارد قانونی به اتحادیه ها ابلاغ تا به واحدهای صنفی اطلاع رسانی نموده که در بنگاهها موارد فوق را در معرض دید عموم قرار دهند.

راستا افزود:اتحادیه ها باید از طریق رسانه و جراید موارد قانونی در بحث املاک را به اطلاع عموم مردم برسانند و گزارش اقدامات انجام شده را به دبیر خانه راه و شهر سازی ارسال نمایند .

وی تصریح کرد : افزایش سقف مجاز اجاره بها برای سال جاری در مرکز استان 23 درصد است و ارقامی که در ماه جاری موجران و مشاوران املاک در قراردادها لحاظ می‌کنند (افزایش ۵۰ الی ۱۰۰ درصد) تخلف بوده و با شکایت مستأجران به تعزیرات حکومتی ، موجران جریمه و همچنین بنگاه های مشاور املاک از طریق گروه گشت به مراجع صالحه معرفی خواهند شد.

راستا ابراز داشت : مشاورین املاک در استان علاوه بر پروانه کسب می‌بایست پروانه تخصصی املاک نیز داشته باشند که این امر با برگزاری کلاس‌هایی در هر شهرستان توسط اتحادیه‌های مشاوران املاک و زیر نظر معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در حال انجام است.

مدیر کل راه و شهرسازی کهگیلویه وبویراحمد از همه اتحادیه‌های املاک در شهرهای استان خواست به این امر اهتمام جدی داشته باشند، در غیر این صورت با حکم دادستانی آن دسته از مشاوران املاکی که پروانه کسب و پروانه تخصصی نداشته باشند، پلمب خواهند شد.

وی خاطر نشان کرد: مالکان املاک خود را در سامانه املاک واسکان ثبت نمایند عدم ثبت ملک در سامانه املاک و اسکان به عنوان خانه خالی تلقی شده و مشمول جریمه مالیاتی می گردد.

گفتنی است برخی قوانین و موارد مهم قانونی در این رابطه به شرح ذیل است:

1-طبق ماده 65 قانون نظام صنفی پروانه کسب واحد صنفی و پروانه مباشرت آن باید در معرض دید مشتریان نصب گردد.

2-بنگاه معاملات املاک ملزم به دریافت نرخ نامه هوشمند از اتحادیه می باشد و باید نرخنامه کاغذی و هوشمند را در معرض دید عموم قرار بدهد.

3-بنگاه معاملات املاک موظف است قرارداد ها را در سامانه با شناسه صنفی خود منعقد کند، اگر چنانچه مشاهده شود با کد ملی طرفین اجاره نامه منعقد و مهر بنگاه معاملات املاک خود یا سایرین را در آن درج نموده، تخلف است و با متخلف برخورد قانونی خواهد شد.

4-طبق ماده 18 قانون جهش تولید مسکن صدور کد رهگیری رایگان و الزامی است و عدم صدور آن مصداق فرار مالیاتی تلقی شده و افراد به سازمان امور مالیاتی معرفی می شوند و اگر بنگاه املاک کد رهیگری صادر نکند طبق بند (3) تبصره (9) ماده (5) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن، اجاره بهاء اعمال قانون می شود.

5-دریافت کمیسیون ها طبق آخرین تعرفه مصوب هر اتحادیه باید انجام شود و عدم رعایت آن مشمول جریمه تعزیراتی می باشد، که در ماده (14) قانون ساماندهی بازار زمین ، مسکن، اجاره بهاء جریمه ده برابری پلمپ و نصب بنر در نظر گرفته شده است.

6-طبق ماده 66 قانون نظام صنفی صدور صورتحساب در ازای کمیسیون مصوب دریافتی الزامی است و عدم صدور صورت حساب شامل جریمه تعزیراتی می شود.

7-جهت ممهور نمودن قرارداد باید از مهری که مورد تایید اتحادیه است استفاده گردد که در آن نام بنگاه معاملات املاک، آدرس مندرج در پروانه کسب و شماره تلفن حک شده باشد، اگر هر کدام از این موارد در مهر نباشد تخلف محسوب میشود.

8-فعال بودن دوربین های مدار بسته در واحد صنفی الزامی است.

9-درج مهر متحد الشکل و امضای صاحب پروانه و مباشر که مورد تایید اتحادیه است در پشت پروانه کسب الزامی است.

10-داشتن شناسه یکتا توسط بنگاه معاملات املاک الزامی است.

11-رویت اصل اسناد، مدارک مالکیت، احراز هویت متعاملین قرارداد و گرفتن کپی آنها جهت الصاق به قرارداد منعقد شده الزامی است.

12-تنظیم قرارداد صوری تحت هر شرایط جهت تعویض پلاک، اخذ تسهیلات بانکی، ثبت نام مدارس و غیره ممنوع می باشد و مصداق اخلال در شبکه توزیع است و متخلف به پلیس امنیت اقتصادی معرفی می شود.

13-استفاده از دستگاه کارت خوان متصل به حساب الزامی و عدم استفاده از آن مصداق فرار مالیاتی است.

14-اخذ بیعانه از طرفین توسط بنگاه معاملات املاک ممنوع است.

15-بنگاه معاملات املاک موظف است تصویر اسناد و مدارکی که در قرارداد به آن استناد شده و به امضای طرفین قرارداد رسیده را تا 5 سال در واحد صنفی خویش نگهداری نماید و بایگانی اسناد و مدارک خارج از واحد صنفی ممنوع است.

16-هر گونه نقل و انتقال املاک که در رهن بانک یا به عنوان وثیقه در مراجع قضایی یا شبه قضایی توقیف باشد ممنوع است.

تبصره: در صورت اخذ مجوز از بانک مربوطه یا رفع بازداشت سند، نقل و انتقال بلامانع است.

17-بنگاه معاملات املاک حق ندارد پس از امضای قرارداد بنا به درخواست متعاملین امضای زیر قرارداد را پاره نماید و باید صرفا با تنظیم صورتجلسه ای که به امضای متعاملین رسیده نسبت به ابطال قرارداد (اقاله) اقدام نماید.

18-دریافت پروانه کسب منوط به داشتن پروانه تخصصی از اداره ثبت اسناد املاک کشور می باشد، لذا واحدهای صنفی که پروانه کسب بدون پروانه تخصصی گرفته اند در اولین فرصت نسبت به اخذ پروانه تخصصی اقدام نمایند.

19-بنگاه معاملات املاک در صورتی که با کد ملی افراد قرارداد ثبت کند حق دریافت کمیسیون ندارد و در صورت دریافت، جریمه می شوند و فقط هنگامی که با شناسه صنفی خودشان قرارداد را ثبت کنند مجاز به دریافت هزینه طبق تعرفه می باشند.

20-طبق تبصره (11) ماده (53) قانون مالیات های مستقیم در تهران تا مجموع 150 متر مربع زیر بنای مفید و در سایر نقاط تا مجموع 200 مترمربع زیر بنای مفید از مالیات بر درآمد ناشی از اجاره املاک معاف هستند.

21-طبق بند (2) تبصره (9) ماده (5) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن، اجاره بهاء موجران املاک مسکونی مکلفند قرارداد اجاره را در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور یا سامانه الکترونیک ثبت اسناد با رعایت قوانین و مقررات مربوط ثبت کنند و در صورت عدم ثبت قرارداد مشمول معافیت های مالیاتی ذکر شده قرار نمی گیرند.

22- طبق بند (3) تبصره (9) ماده (5) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن، اجاره بهاء بنگاه معاملات املاک مکلفند قراردادها را در سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور یا سامانه الکترونیک ثبت اسناد با رعایت قوانین و مقررات مربوط ثبت کنند و در صورتی که ثبت نکنند علاوه بر کتمان مالیاتی و جرایم متعلق به آن مشمول جریمه، طبق ماده 61 قانون نظام صنفی می شوند و در مرتبه دوم تخلف، مجوز مشاور املاک متخلف باطل می گردد.

23-طبق ماده (14) قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن، اجاره بهاء اگر بنگاه معاملات املاک تخلفات موضوع ماده (17) قانون نظام صنفی را مرتکب بشوند علاوه بر جریمه ده برابری نسبت به صدور دستور توقف فعالیت صنفی و نصب تابلو با درج نوع تخلفات به مدت یک ماه اقدام می شود.

24-معاملات باید با استفاده از پول رایج کشور و از طریق شبکه بانکی صورت بگیرد، معامله از طریق دلار، سکه و غیره ممنوع است و می تواند یکی از مصادیق پولشویی باشد.

 

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 1
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

فرزامی یکشنبه , 28 مرداد 1403 - 18:52

احسنت جای تشکر دارد اجاره های یاسوج واقعا بالا ااست و تعزیرات باید ورود کند
جناب مهندس اراضی دولت هم باید به قیمت کارشناسی فروخته بسه نه به قیمت بازار