ابهامات درباره متوقف شدن پروژه انتقال آب منطقه عشایری گچساران/عشایر: جلوی تکمیل پروژه ۹۵ درصدی را گرفتند / پیمانکار : اجازه ادامه کار نمیدهند/ آذرفر: پروژه در حال انجام و پیشرفت آن تنها ۶۵ درصد است
پیک ملت، عشایر بخشی از شهرستان گچساران مدعیاند از سوی اداره کل امور عشایری استان کهگیلویه و بویر احمد از ادامه روند پروژه آبرسانی به مناطق شان جلوگیری شده و اجازه نصب پمپ های آب که از سوی پیمانکار این پروژه تهیه شده و آماده نصب هستند داده نمی شود. طرحی که ۹۵ درصد طبق
به گزارش پیک ملت، عشایر مناطق عشایری ” کُلَک خُل سیاه سربیشه ” ، ” کُلَک بید زرد “، ” گچ ترابعلی ” ، ” دشت سید الله داد ” و ” تنگ سخت ” برای تهیه آب شرب خود و دامهایشان با مشکل مواجهند که با درخواستهای مکرر از اداره امور عشایری استان برای تأمین آب مورد نیازشان در سال ۹۸ با اجرایی شدن پروژه انتقال آب به این منطقه موافقت شد. این عشایر مدعیاند ۹۵ درصد پروژه انتقال آب پیشرفت فیزیکی داشته و در مرحله نصب پُمپ آبی که توسط پیمانکار پروژه نیز خریداری شده ، متوقف شده است.
به گفته این عشایر به دلیل مشکلات بی آبی و اجرا نشدن پروژه مجبور به کوچ زود هنگام شدهاند و البته برای بازگشت به مناطق عشایری گچساران اکنون نگرانیها و دغدغه های فراوانی دارند که اگر دغدغههای آنان برطرف نشود با مشکلات عدیدهای روبهرو خواهند شد.
علی عطایی در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در این باره گفت: ما حدودا صد سالی می شود که به صورت عشایری در منطقه روستایی کلک بزرگ سربیشه گچساران به شغل دامداری مشغول هستیم. بنابر درخواست عشایر منطقه از اداره کل امور عشایری اردیبهشت سال ۹۸ پروزه آبرسانی به این مناطق عشایری اجرایی شد.
۹۵ درصد پروژه پیشرفت کرده است
وی افزود: ما عشایر این منطقه برای تهیه آب به شدت مشکل داریم و مسئولان به ما وعده دادند که مشکل مان را برطرف می کنند. طرح آبرسانی به منطقه بالغ بر ۹۵ درصد پیشرفت دارد و برای تکمیل و راه اندازی تنها باید پمپ های آب در منطقه نصب می شدند اما متاسفانه تا کنون این اتفاق نیفتاده است.
اداره کل امور عشایری اجازه نصب پمپها را نمیدهد
عطایی ادامه داد: پیمانکار پروژه، پمپها را جهت نصب خریداری کرده ولی متاسفانه اداره امور عشایری اجازه ادامه کار را به وی نمی دهند. پمپها را می خواهند جای دیگری نصب کنند و این در حالی دارد اتفاق می افتد که اولویت این طرح با عشایر منطقه ما است. از بی کفایتی مسئولان مجبور شدیم به دلیل مشکل بیآبی زودتر از موعود از منطقه کوچ کنیم و در مسیر دچار خسارت های مالی شدیم.
قدرت الله عطایی دیگر عشایر منطقه نیز در این باره به خبرنگار ایلنا، گفت: حدودا ۴۰ خانوار عشایریم که در “کلک بید زرد” “کلک سربیشه” و “تنگ سخت” زندگی می کنیم و حدودا ۵ هزار راس دام داریم. قرار بود توسط امور عشایر به این منطقه از طریق لوله گذاری آب منتقل کنند. تمامی مراحل این پروزه انجام شد ولی متاسفانه آخرین مرحله که نصب پمپ های آب است را اجازه نصب ندادند.
وعده هایی که عملی نشدند
وی ادامه داد: برای حل این مشکل از اداره امور عشایری شهرستان گچساران و همچنین از اداره کل استان پیگیری کرده ایم. مسئولان به منطقه آمدند و مشکلات مان را از نزدیک مشاهده کردند. برای حل مشکل بی آبی به ما وعده هایی دادند که تاکنون عملی نشدند.
برای هر سرویس آب ۷۰ هزارتومان هزینه می پردازیم
عطایی ادامه داد: هر سرویس آبی که اداره امور عشایری برای ما با تانکر منتقل می کنند حدودا ۷۰ هزار تومان باید هزینه بپردازیم. گاهی چند روز آب نداریم که مجبوریم با ۲۰ لیتری و با خودروهای شخصی آب برای دامهایمان تهیه کنیم. اداره امور عشایری شهرستان گچساران تنها با یک خودرو برای عشایر آبرسانی می کنند و معمولا هر ماه یک تانکر آب ۱۲ هزار لیتری برای ما سهمیه آب در نظر گرفته می شود که جوابگوی نیازمان نیست.
بهادر محمودی معظم پیمانکار پروژه انتقال خط لوله شرق گچساران نیز در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در این باره افزود: برای این پروژه نوزدهم اسفندماه ۹۸ با اداره امور عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد قرار داد منعقد کرده ایم. در طی ۲ سال ۴۷ کیلومتر لوله گذاری انجام دادیم. منطقه کوهستانی بود و مجبور شدیم با ۵ بیل مکانیکی راه برای خط لوله گذاری باز کنیم. مرحله پایانی کار نصب پمپ آب ها بود که چهارصد و ۷۰ میلیون تومان خریداری کردیم.
وی ادامه داد: بهمن ماه سال گذشته قرار داد ما برای این پروژه به پایان رسید. که قرارداد را از ابتدای اردیبهشت ماه امسال تا پایان تیرماه دوباره با اداره کل امور عشایری تمدید کرده ایم. قرار بر این بود پمپ ها را نصب و آب را برای مناطق عشایری پمپاژ کنیم.
فعلا هزینهای بابت پمپها به خاطر عشایر از اداره کل نمیخواهم
محمودی عنوان کرد: از طریق مکاتبات با اداره امور عشایری درخواست نصب ترانس برق کردیم که کابلهای ورود و خروج را نصب کنیم و پمپ ها را نصب کنیم که در جواب این مکاتبات به ما گفتند از ادامه پروژه دست بکشیم. مدیر کل امور عشایر استان دلیل این کار را عدم اعتبار از سوی این اداره کل اعلام کرد. در جواب به وی اعلام کردم فعلا هزینه ای بابت پمپها از شما نمیخواهم و در تلاشم هر چه سریعتر این آب پمپاژ شود چرا که از نزدیک با مشکلات آشنا هستم و میدانم که عشایر منطقه برای تأمین آب شربشان هم در مضیقه هستند.
وی گفت: از سال ۹۵ از این اداره کل طلبکارم و برای هزینه خرید پمپ ها نیز حاضر بودم هزینه ای از این اداره نگیرم ،اما کسی توجهی نکرد.
محمودی ادامه داد: ۴۷ کیلومتر لوله در بیابان برای عشایر منطقه لوله گذاری کردهایم و باید هرچه زودتر پمپ ها نصب و آب پمپاز شود. در غیر این صورت این لوله ها در بیابان به سرقت می روند چرا که در پروژه های دیگر مان در این مناطق لوله های زیادی از ما به سرقت رفته است.
محمودی گفت: اداره کل امور عشایری با ادامه پروژه از سوی ما به شدت مخالفت و اجازه ادامه کار را نمی دهند. از ما خواستند پمپ هایی را که خریداری کرده ایم به حوزه زیلایی و مارگون منتقل و نصب کنیم که قبول نکردیم. چرا پمپ هایی که برای منطقه عشایری گچساران خریداری شده و آماده نصب هستند باید به منطقه دیگر منتقل کنیم؟
وی گفت: اگر اداره کل امور عشایری می خواهند به عنوان پیمانکار این پروزه دیگر فعالیت نکنم حرفی ندارم ولی باید به طور کامل با من تصفیه حساب کنند و سپس ادامه پروژه را به شخص دیگر واگذار کنند.
پیشرفت ۹۵ درصدی پروژه را به شدت تکذیب می کنم
مدیرکل امور عشایری استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در این باره اظهار داشت: به عنوان مدیرکل امور عشایر استان پیشرفت ۹۵ درصدی پروزه انتقال آب عشاری روستاهای گچساران را به شدت تکذیب می کنم. این پروژه عمرانی در حال انجام است و متوقف نشده است. این پروژه تاکنون ۹۵ درصد هم پیشرفت نداشته و ۶۵ درصد پیشرفت داشته داست.
فضل الله آذرفر افزود : به هیچ عنوان از سوی اداره کل امور عشایر با این پروژه مخالفت نشده است. فقط نمیخواهیم قراردادمان را با پیمانکار این پروژه تمدید کنیم. پیمانکار هم از تعدادی از عشایر خواسته است علیه ما این حرفها را بزنند. ریال به ریال پول بیت المال برایم مهم است و از نظر هزینه کردن آن بسیار حساس هستم.
تکدیب تلف شدن ۵ هزار دام عشایر
آذرفر عنوان کرد: ادامه پروژه باید با مصوب و روال قانونی مناقصه انجام و در سامانه معاملات و مناقصات کشور ثبت شود و به پیمانکار جدید واگذار شود. برخی رسانه ها اعلام کرده اند ۵ هزار دام در آستانه تلف شدن است اما هم اکنون در این منطقه دامی وجود ندارد .منطقه قشلاقی است و همه به منطقه ییلاقی کوچ کرده اند.
وی ادامه داد: مگر تاکنون منطقه عشایری از طریق لوله کشی آبرسانی می شدهاند که هم اکنون دام شان و خودشان بخواهند از بین بروند.ما همیشه آبرسانی سیار برایشان انجام داده ایم .این پروژه هم در دست اقدام است. اگر برای این پروژه تأمین اعتبار شود تا سال آینده می تونیم این پروژه را به پایان برسانیم. کار در حال انجام است و برای اتمام پروژه ۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.
گزارش: مریم بازوند
برچسب ها :پروژه ابی ، پیک ملت ، عشایر گچساران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0