مینو اریانفر
طبیعت بکر ،کهگیلویه و بویراحمد قربانی نا آگاهی و ضعف مدیریت/ پای فرصت طلبان بر گلوی مناطق گردشگری
پیک ملت ، مینو اریانفر: طبیعت بکر کهگیلویه وبویراحمد و زمین این مادر بی ادعا در این سرزمین طی سال های اخیر قربانی نآگاهی ، سطح پایین فرهنگی برخی از مردم و همینطور قربانی ضعف مدیریت شده است ، طبیعت بکر و دست نخورده این استان سرمایه خدادای است که طی سال های اخیر
پیک ملت ، مینو اریانفر: طبیعت بکر کهگیلویه وبویراحمد و زمین این مادر بی ادعا در این سرزمین طی سال های اخیر قربانی نآگاهی ، سطح پایین فرهنگی برخی از مردم و همینطور قربانی ضعف مدیریت شده است ، طبیعت بکر و دست نخورده این استان سرمایه خدادای است که طی سال های اخیر به طرز فجیهی مورد آزار بی مهری ، قدرنشناسی و تجاوز قرار گرفته است ، طبیعت و محیط این استان حال وروز مساعدی ندارد حال طبیعت بسیار ناخوش خوش است، یکی تخریب میکند ، دیگری زبالهاش را به حال خودش رها میکند، یکی آتش می زند و آن یکی بی رحمانه تبر میزند برقامت درختان بلوط و…
عدم آگاهی مردم ضعف فرهنگی و استفاده ناصحیح مهمترین عامل نابودی این سرمایه خداددای است ، قدرنشناسانی که ناسپاسی می کنند و پا روی گلوی این ثروت ملی می گذارند ، هر جا که پا می گذارند انبوهی از زباله رها می کنند، برق زباله در جای جای این سرزمین زیبایی ها روح و روان را آزار می دهد. تمام این رفتارهای ناشایست به یک عادت و رسم غلط تبدیل شده است . عادت و رسم غلطی که عواقبش نه تنها دامن این طبیت که دامان خودمان و فردای فرزندانمان را نیز خواهد گرفت.
زمین و طبیعت ، پناهگاه امن همه ما و نیاکان بوده است همانطورکه تمام سرمایه و دارییاش را در اختیار انسانها قرار داده و اگر نباشد نفس کشیدن بسی دشوار است، پس باید به درستی از آن استفاده کنیم، زبالهها و پسماندهای مصرفی خود را در آغوش زمین رها میکنیم در حالی تمام آلایندههای صوتی، تصویری، محیطهای آلوده، زبالههای خانگی، صنعتی، بیمارستانی و عفونی همه و همه تهدیدی برای زمین و زندگی انسانها است.
رفتار عجیبی که در اکثر مردم دیده می شود، اینکه همیشه حق را به خودشان می دهند، من طبیعت و منطقه گردشگری ،و شهر را کثیف میکنم ، زباله می ریزم وجمع کردنش را وظیفه دیگری می دانم ، من خراب می کنم و ظیفه دیگری می دانم که درست کند و بسازد!
معضلی که در این استان به وضوح دیده می شود بی مسئولیتی قشر جوان نسبت به محیط اطراف و طبیعت است، جوانانی که خود را روشنفکر قشر امروز قلمداد می کنند، اما با بی مسئولیتی و نداشتن حس طبیعت دوستی با بی رحمی تیشه بر ریشه زیست محیط می زنند ، با رها دیده شده که همین جوانان زباله های خود را در جای خود رها کرده اند بدون توجه و تنها با این تفکر که دیگری آن را جمع می کند ، یا وطیفه من نیست .
همه ما در برابر این سرمایه مسئول هستیم و باید حس دلسوزانه ای داشته باشیم چرا که باید آن را به فرزاندامان تحویل دهیم ، ریختن زباله و بی مسئولیتی فقط خیانت به خودمان و فرزندانمان است ، ما میتوانیم خودمان الگویی باشیم برای آموزش فرزندانمان حتی در ارشاد و راهنمایی افکار عمومی فرد تاثیر گذاری باشیم ، حتی با یک تذکر کوچک دوست و اعضای خانواده خود را آگاه سازیم .
واما در این بین ضعف مدیریت هم موضوعی است که کاملا نمایان است ، در بساری از مناطق گردشگری ما زیر ساخت ها فراهم نشده است ، دربیشتر مکان های گردشگری حتی یک سطل زباله هم نصب نشده یا ماهها طول می کشد تا زباله از آن محیط انتقال داده شود، بسیاری از مدیران و مسئولین مربوطه خود را با این جمله توجیه می کنند که ما نصب می کنیم و مردم خراب می کنند. مدیری بود که می گفت من انقدر می سازم و نصب می کنم و مردم انقدر خراب کنند تا بالاخره جا بیفتد ، گاهی وقتها استمرار در یک کار مثبت میتواند به عنوان یک فرهنگ نهادینه شود .
با این وجود هستند دلسوزانی که درمان جان و روح و آرمش خود را در طبیعت جستجو می کنند و از طبیعت همانند خانواده و خانه خود محافظت می کنند. امروز روز جهانی پاکسازی زمین نامگذاری شده است ، روزی که طبیعت دوستان لباس طبیعت را عوض می کنند و خانه اش را آب و جارو می زنند .
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ضمن گزامیداشت روز شنبه ۲۹ شهریور ۱۵ سپتامبر روز جهانی پاکسازی زمین افزود: با هماهنگی هایی که از قبل صورت گرفته بود امروز شنبه راس ساعت ۹ صبح با حرکت فرهنگی مردم طبیعت دوست استان ، تشکل های زیست محیطی و معاونت پسماند شهرداری و هیئت ورزش های همگانی جاده آبشار ازمرقد مطهر امام زاده عبدالله (علیه السلام ) تا آبشار از پسماند های اطراف جاده پاکسازی شد.
سید اسدالله هاشمی ضمن تشکر از همه کسانیکه در این برنامه حضور داشتند افزود: توسعه فرهنگ مدیریت پسماندو پرهیز از رهاسازی و مواد زاید در طبیعت، آشنایی بیشتر مردم با مباحث زیست محیطی و جلوگیری از آسیب به منابع پایه زیستی از مهمترین اهداف این برنامه بود.
وی اظهار داشت: محیطزیست گنجینه با ارزش و امانت است که باید به خوبی حفظ شده و در اختیار نسلهای آینده قرار گیرد و در حفظ آن همه مسئول هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بیان کرد: مشابه این حرکت فرهنگی با هماهنگی ادارات حفاظت محیط زیست شهرستانی توسط جمعی از دوستداران محیطزیست و طبیعتگردان در تمامی شهرستانه های استان نیز اجرا شد.
۱۵ سپتامبر مصادف با ۲۶ شهریور روز جهانی پاکسازی زمین نامگذاری شده است که هرساله این روز با اجرای برنامه هایی نمادین گرامی داشته می شود.
مشکلات زیست محیطی، ناشی از رها کردن فیلتر سیگار در طبیعت را از زبان مدیر کل محیط زیست در فیلم فوق ببینید .
برچسب ها :پیک ملت - ، روز هوای پاک ، زیست محیط ، طبیعت بکر کهگیلویه وبویراحمد ، مینو آریانفر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0